Vertrouwen vanaf het eerste uur.

door | mei 19, 2023 | Blog

Afgelopen april bestond Uitvaartzorg De Meer zeven jaar. Mijn gedachten gaan terug naar de periode dat wij net voor onszelf begonnen waren. Onze tuinen waren brandschoon en veel werk was er nog niet voor handen. Op een middag in 2016 fietste ik brochures rond en reed langs het huis van kennissen van de kerk. Meneer was in zijn tuin aan het grasmaaien en wenkte toen hij me zag. “Jullie zijn voor jezelf begonnen, heb ik gehoord”. Waarop ik dat beaamde en ook eerlijk vertelde dat we nog niet veel te doen hadden. Daarop zei hij: “Jullie komen er wel, wij blijven voorlopig nog even weg maar als het zover is dan mogen jullie onze uitvaart verzorgen. En wie zaait, die maait”. Gedag zwaaiende vervolgde hij zijn maaiwerk. Meneer besefte op dat moment niet hoe een ‘mentale boost’ hij mij gaf en na het gesprek fietste ik met meer vertrouwen in de toekomst weer door.

Vorige maand mochten we zijn uitvaart verzorgen nadat in 2021 eerder al zijn vrouw was overleden. Gisteravond bracht ik de dankbetuigingen naar zijn dochter en op de terugweg moest ik aan het moment denken dat ik meneer sprak in zijn tuin in 2016.

Inmiddels zijn we 7 jaar verder en mogen zoveel nabestaanden met verdriet ondersteunen dat het werken in onze tuinen er nagenoeg niet meer van komt. Meneer M., bedankt voor het uitgesproken vertrouwen vanaf het eerste uur…