Hoeveel schilderijen zullen wij al niet van de muur gehaald hebben?

door | jan 24, 2019

Mogelijk denkt u: wat een bijzondere uitspraak voor uitvaartverzorgers. Wij zullen het u uitleggen. In een serie van komende berichten laten wij u graag meer zien van onze tweede locatie. Want naast de 24-uur per dag toegankelijke afscheidsruimte in Vijfhuizen hebben wij nu zelf ook een locatie in Hoofddorp. Sinds 16 januari werken wij namelijk vanuit de Jacobus Spijkerdreef 202.

 

Als eerste laten wij u graag onze printruimte zien. Wist u dat wij nagenoeg al ons rouwprintwerk in eigen beheer verzorgen? Twee professionele printers zorgen er dagelijks voor dat het printwerk eruit komt zoals wij het met de nabestaanden besproken hebben. Wij hebben rouwbriefpapier in diverse gewichten, maten en kleuren op voorraad en beiden de kofferbak van onze auto’s vol met enveloppen.
In het aannamegesprek komt uiteraard de rouwbrief ter sprake. Menig door de overledene gemaakte borduurwerken, schilderijen en foto’s hebben wij al van de muur mogen halen om te fotograferen en vervolgens op de rouwbrief te mogen plaatsen. Soms gewijzigd in zwart-wit, soms in watermerk en soms zodanig bewerkt dat wij uit een gezinsportret de overledene ‘vrijmaakten’ en met een mooie andere achtergrond op de rouwbrief zetten. Onze geavanceerde grafische computerprogramma’s maken dit allemaal mogelijk.
Geïnspireerd door de rouwbrief kan ook het programma van de dienst of plechtigheid opgemaakt worden. 1, 2 of drie inlegvellen, het is allemaal geen probleem. Na het printen, vouwen en nieten ontstaat er een prachtig bewaarexemplaar.
Enkele weken na het verzorgen van de uitvaart draait de printer vaak weer. Ook meestal geïnspireerd door rouwbrief wordt met een mooie, persoonlijk tekst de dankbetuiging opgemaakt.

 

Laatst kregen we nog een compliment. Na een overlijden had de familie nog niet echt inspiratie voor de rouwbrief. Aan de hand van het aannamegesprek, waarin wij veel hoorden wie de overledene was en waar zijn interesses lagen, boden wij aan om een ‘praatstuk’ voor de rouwbrief te maken. Aan de hand van stock-afbeeldingen en een zelf opgemaakte tekst mailden wij de nabestaanden een mogelijke opzet om te bekijken.
Een uur later reden wij langs de familie met een tastbare proefprint. Onder de indruk vertelde de familie ons dat wij exact op papier ‘vertaald’ hadden wat zij qua tekst op de rouwbrief wilden. Onze afbeeldingen werden vervangen door gelijksoortige afbeeldingen van de familie en even later ‘draait’ de printer 150 exemplaren.
Het samen met de familie ‘vertalen’ van de wensen naar een persoonlijke rouwbrief geeft ons energie. Inmiddels zijn wij de tel kwijtgeraakt hoeveel schilderijen wij al van de muur gehaald hebben. Er zullen er vast nog vele volgen…