Wij ondersteunen u bij

het uitzoeken van het soort graf…

Begraven

Dan zijn alle woorden gezegd en heeft de laatste muziek geklonken.
Geluid van schuifelende voeten en knarsende kiezelsteentjes:
We dragen de kist naar het graf…

Als men kiest voor een begrafenis dan zijn er veel mogelijkheden. Bijna alle begraafplaatsen in Nederland hebben diverse soorten graven. Er zijn bijvoorbeeld algemene graven waarbij er meerdere personen in één graf liggen, zonder dat er een onderlinge band is. In de meeste gevallen is het dan niet mogelijk om het graf te verlengen, omdat de graven na 10 jaar ontruimd (mogen) worden. Daarnaast kennen we de eigen graven (particuliere graven). Hierbij bepaalt de rechthebbende welke personen er in het graf begraven worden. Als de rechten op het graf verlopen zijn, is er meestal de gelegenheid om deze te verlengen.

De prijzen van de graven lopen door heel Nederland sterkt uiteen. Soms betaal je enkele honderden euro’s, maar veel vaker betaal je duizenden euro’s voor een eigen graf. Deze kosten stijgen jaarlijks en zijn vaak de grootste post op de uitvaartnota.

Tegenwoordig kiezen mensen er ook voor om de overledene te begraven op een natuurbegraafplaats. Natuurbegraafplaatsen in Nederland kennen nogal wat verschillen qua regels.

Dit betreft onder andere het uiterlijk van de natuurgebieden, de regels over wat is toegestaan als grafmarkering, de mogelijkheden wat betreft beplanting, de wijze waarop het grafrecht is geregeld, de prijzen voor de grafrechten, de mogelijkheden voor het houden van een uitvaartdienst en de grote van het kavel waarop de overledene wordt begraven.