Ook in een vroeg stadium betrokken...

Vooraf

De dood is tegenwoordig bespreekbaar en dat maakt het dat er steeds meer mensen nadenken over hoe hun eigen uitvaart eruit moet zien, maar er is moed voor nodig om deze wensen ook daadwerkelijk vast te leggen. Toch betekent het voor uzelf en uw nabestaanden een zorg minder en geeft het rust. Voor nabestaanden is het immers lastig om beslissingen te nemen als ze niet precies weten wat u er zelf van vindt.

Het komt ook steeds vaker voor dat wij door ernstig zieke mensen worden gevraagd om hun eigen begrafenis of crematie alvast te bespreken. Hij of zij wil graag alles zelf regelen om zo de naasten veel uit handen te nemen en regisseur te zijn van de eigen uitvaart. U mag ons altijd benaderen om in een persoonlijk gesprek uw vragen te stellen of om uw wensen vast te leggen. Ook kunnen wij u een bestand toezenden om de adressen -van degenen die u na uw sterven wilt kennisgeven- in vast te leggen. Het is dan mogelijk om (in handschrift stijl) de adressen op de enveloppen te printen.

Tijdens een vrijblijvend voorgesprek bij u thuis bespreken we in alle rust uw wensen en alle mogelijkheden. Er is veel mogelijk, maar wat past bij uw situatie en hoe denken de achterblijvers er over? Met onze informatie kunt u weloverwogen keuzes maken welke we voor u vast kunnen leggen. Het is zelfs mogelijk om bij leven uw rouwbrief in orde te maken zodat na het sterven alleen de data ingevuld hoeven te worden. Natuurlijk kunnen wensen en meningen veranderen. In dat geval kan dit altijd aangepast worden.

Dat aan elke keuze een prijskaartje hangt, laten we u natuurlijk ook zien. Met de door u aangegeven wensen zijn wij in staat een duidelijk inzicht in de kosten te geven. Deze begroting krijgt u thuis gestuurd, samen met de wensen rondom uw afscheid.