Ook voor steun en advies bij het kiezen van een bestemming voor de as...

Cremeren

Wanneer u kiest voor een crematie, dan bent u vrij om te bepalen in welk crematorium de uitvaart plaatsvindt. Wij zijn bekend met de crematoria in de wijde omgeving, zoals bijvoorbeeld crematorium Haarlemmermeer, Amsterdam, Haarlem, Westerveld, Uithoorn en kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden die elk crematorium biedt. Nagenoeg elk crematorium heeft een aula waar de dienst kan plaatsvinden en na de dienst zijn er mogelijkheden om in de koffiekamer een samenzijn te houden.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om slechts van onderdelen gebruik te maken. Zo kunt u ervoor kiezen om de dienst ergens anders te laten plaatsvinden en de overledene daarna naar het crematorium te laten brengen. Als de nabestaanden hier niet bij aanwezig zijn, kan dat positieve gevolgen hebben voor de tariefstelling van het crematorium.

Na de crematie moet de as die overblijft nog één maand in het crematorium blijven. Een van de redenen hiervan is dat u in deze maand een weloverwogen beslissing kunt nemen wat er met de as moet gebeuren. Ook hierin zijn veel mogelijkheden.

U kunt ervoor kiezen om de as te verstrooien. Dit kan o.a. op een strooiveld van bijvoorbeeld het crematorium of een begraafplaats of over zee. Ook kunt u ervoor kiezen om de as of een deel ervan te bewaren in een urn of een mooi sieraad. De as verstrooien op een geliefde plek is in Nederland ook mogelijk, mits de eigenaar van de grond hiervoor toestemming geeft. Tegenwoordig is het ook mogelijk om bijvoorbeeld uit de as van uw dierbare een boom, struik of plant te laten groeien. De as, de voedingsbodem, en de zaailing groeien samen uit tot een herinneringsboom. Een tastbare herinnering aan uw geliefde.