Adressenstress?! Wie stuurt u allemaal een rouwbrief?

door | apr 15, 2016

Voorkom stress bij het zoeken naar (actuele) adresgegevens na een overlijden.

Wij maken het maar al te vaak mee. Na een (plotseling) overlijden moet er in korte tijd heel veel geregeld worden. Als het op het opzoeken van de adressen voor het versturen van de rouwbrieven aankomt, komen er vaak de meest oude telefoonklappers, adressenboekjes en vergeelde adreslijsten tevoorschijn. Dikwijls zijn deze adressen niet meer actueel en moeten overal vandaan komen.

Dit kan naast het verdriet, alle beslissingen die over de uitvaart genomen moeten worden, al het telefoonverkeer en de aanloop aan huis veel stress geven.

Stresstekening

Dit is te voorkomen door bij leven een adequate adressenlijst bij te houden. Wij kunnen u desgewenst kosteloos een Excel sjabloon mailen om de adressen in op te slaan.

Uit de praktijk: “Enige tijd geleden heb ik alle oude adreslijsten, telefoonklappers en opschrijfboekjes van mijn ouders meegenomen en heb alle adressen in een Excel adressenbestand gezet. Daarna heb ik mij ouders laten ‘filteren’ welke adressen er actueel waren en wat er gewijzigd moest worden. Dit ‘frisse’ bestand heb ik nu in beheer. Ontvangen mijn ouders een adreswijziging of er is iemand overleden, dan geven zij dit aan mij door. Zo bewaar ik voor hen de adressen zodat als één van hen iets overkomt, ik geen stress heb over het verzamelen van de adressen”.

Aan de hand van het aangeleverde Excel adressenbestand is het voor ons ook mogelijk om de adressen op de enveloppen te verzorgen.

Zo voorkomt u dus veel ‘adressensstress’ en heeft u de eerste dag na het overlijden van uw dierbare meer gelegenheid om familie en vrienden, die u willen condoleren, te woord te staan.

Wilt u kosteloos een adressensjabloon ontvangen. Stuur ons een mail, dan sturen wij u het bestand digitaal toe.

(met dank aan schoolplaten.com voor het mogen gebruiken van de afbeelding)