“Alleen wie niet is als de grote massa, is in staat erbovenuit te steken”

door | feb 15, 2019

Deze uitspraak stond de afgelopen week ‘voor’ in een display op onze kast op kantoor. Het display omvat 101 wijsheden uit de hele wereld gekregen van een oud-collega toen wij bijna drie jaar terug startten met onze eigen uitvaartonderneming.
De spreuk is waar. Met steun & vertrouwen hebben wij al veel families met verdriet mogen ondersteunen door ons te onderscheiden. Uitspraken van nabestaanden als ‘kleinschalig’, ‘fijn dat we dezelfde gezichten tijdens de verzorging, aanname en uitvoering van de uitvaart hebben gezien’ tot ‘wat hebben jullie toch aan alle details gedacht’ passeren in onze gedachten. Inmiddels hebben wij een fijn kantoor waarvan uit wij de rouwbrieven, liturgieën en dankbetuigingen opstellen en de administratie doen. Het spreukendisplay heeft er uiteraard een mooi plekje gekregen.
Momenteel is het wat rustig en als relatieve jonge uitvaartondernemers mag u best weten dat wij dan wel eens denken: ‘Doen we het wel goed?’
Wij hebben het al eens eerder geschreven: in ons vakgebied is het lastig reclame maken en we kunnen moeilijk vragen: ‘als uw vader of moeder komt te overlijden, mogen wij dan de uitvaart verzorgen?
We bladeren wat door het spreukendisplay en vinden een andere passende en voor ons op dat moment bemoedigende uitspraak: ‘Geduld zal alle paden effenen’.
Vlak daarna gaat de telefoon: ‘Mijn vader is zo juist overleden en jullie zijn aangeraden door onze buren. Zij gaven gelukkig aan dat jullie ook de uitvaart voor Ardanta verzekerden verzorgen. Willen jullie ons gaan helpen?’

# kleinschalig # onderscheiden # geduld # vertrouwen