Als dit wekelijks voorkomt, gaan wij een ander vak zoeken

door | jun 22, 2018

Op een zonnige dag verzorgen wij een uitvaart in de familiekamer van een mooie uitvaartlocatie met zicht op de velden. De overledene is in een plaats aan de kust thuis opgebaard geweest en vanaf huis op weg naar de uitvaartlocatie rijden wij met de rouwstoet nog een stukje langs het strand. Mevrouw kwam daar graag en langs de boulevard rijdend besluiten wij spontaan om even te stoppen. Na het open van de achterdeur van de rouwauto halen wij een roos uit het bloemstuk wat op de kist ligt en steken deze bloem tussen het houten hek bij een opgang naar het strand.

Deze familie heeft de afgelopen dagen indruk op ons gemaakt. Boven het bed waarop mevrouw thuis lag opgebaard hing een prachtige foto van haar zoontje….. Hij is op anderhalf jarige leeftijd overleden. De afgelopen dagen trok bij de thuiscontrole de mooie foto herhaaldelijk de aandacht.

Uiteraard komt het verlies van haar zoontje tijdens de plechtigheid ter sprake. De familie heeft in het in memoriam speciaal een pauze ingelast om een muziekstuk ter herinnering aan het verlies van haar zoontje ten gehore te laten brengen. Onze emoties wegslikkend starten wij het nummer ‘Precious Child’…

Het nummer blijft de dagen na de uitvaart in onze gedachten en brengt ook herinneringen terug aan de uitvaarten van kinderen welke wij mochten verzorgen. Uitvaarten waarvan wij ’s avonds thuiskomen en zeggen: “Als dit wekelijks voor zou komen, dan gaan wij een ander vak zoeken…”

Voor alle ouders die een kindje verloren hebben speciaal het prachtige nummer ‘Precious Child’ geschreven door Karen Taylor-Good.

Dit blog is geplaatst in overleg en na toestemming van de nabestaanden. Muziek: Karen Taylor-Good: http://www.karentaylorgood.com/