Bijzonder vervoer bij uitvaart Marcel Maarse

door | mei 17, 2018

“Op woensdag 9 mei jl. is onder grote belangstelling afscheid genomen van Aalsmeerder in hart en nieren Marcel Maarse. Marcel, al geruime tijd ziek, was veel met zijn boot op de poel te vinden.

Toen hij hoorde dat hij niet meer beter kon worden zocht hij contact met Henk van Leeuwen van Westeinder rondvaart. Marcel besprak met Henk zijn grote wens om na zijn overlijden nog een keer op de poel te kunnen varen omringd door zijn kinderen, familie en goede vrienden. En zo geschiedde.

 Met prachtig weer, alsof Marcel ‘aan de knoppen’ had gezeten in de hemel, vertrokken zij met twee boten vanaf zijn huis de zonovergoten poel op.

Na een uur varen meerden zij aan nabij de Open Hof kerk. Zijn kinderen en familie begeleidden hem vervolgens met de loopkoets verzorgd door Uitvaartzorg De Meer uit Hoofddorp naar de kerk waar een indrukwekkende afscheidsplechtigheid volgde.

 Aan het einde van de plechtigheid vormden alle aanwezigen buiten de kerk een erehaag waardoor vrienden hem geschouderd naar de gereedstaande klassieke Volkswagen T2 bus brachten.

Het was muisstil toen de unieke rouwauto wegreed naar het crematorium.

Tijdens de condoleance daarna in ’t Baken werd veelvuldig gesproken over het bijzondere vervoer van Marcel in de boot, op de loopkoets en in de klassieke Volkswagen rouwauto. De uitvaartverzorgers van Uitvaartzorg De Meer, Jacco van der Laarse & Jaap van der Maarl, gaven aan dat zij niet eerder bij één uitvaart zulk divers vervoer mochten organiseren”.