‘De oude grijze dame’ is het rustiger aan gaan doen

door | mei 29, 2024

Kent u die reclame van Volkswagen? Die waarbij een man bij het inleveren van zijn oude auto er eigenlijk geen afstand van kan doen? En waarbij zijn vrouw hem, vlak voor sluitingstijd van de garage, over moet halen om nu echt afscheid te nemen en in zijn nieuwe auto te stappen.

Min of meer hadden wij dat gevoel onlangs ook vanwege de komst van onze ‘nieuwe’ rouwauto.

De rouwauto waarvan wij afscheid namen had een bijnaam; ‘De oude grijze dame’. Gracieus heeft ‘zij’ ons jarenlang trouw gediend door stijlvol overleden dierbaren te hebben gereden tijdens hun laatste rit. Met deze auto zijn talloze herinneringen gemaakt en onderweg hebben we met de chauffeurs vele gesprekken erin gehad. In de laatste week voordat ‘ze’ wegging ontvingen wij nog meerdere complimenten over hoe mooi ‘ze’ was voor haar leeftijd.

Met weemoed zwaaiden we ‘haar’ onlangs uit. ‘Ze’ was nog lang niet op, maar mag het nu bij een andere uitvaartverzorger rustiger aan gaan doen. Bedankt ‘oude grijze dame’ voor de trouwe dienst. Nadat ‘ze’ uit het zicht is verdwenen draaien we ons om en heten ‘De jonge grijze dame’ met een glimlach welkom, wat is ‘ze’ mooi…