Eerste Aelsmeerse uitvaartbeurs

door | mrt 20, 2017

Op zaterdag 25 maart organiseert Uitvaartzorg De Meer in samenwerking met de Open Hof kerk de eerste Aelsmeerse Uitvaartbeurs.

Op deze dag kunnen bezoekers, op een laagdrempelige manier, bij Jacco van der Laarse en Jaap van der Maarl van Uitvaartzorg De Meer terecht met al hun vragen over een begrafenis, crematie, kosten van een uitvaart en het vooraf vastleggen van uitvaartwensen.

Daarnaast zijn ook uitvaartpianist/organist Frank Baggerman en uitvaartzangeres Martine van de Lugt aanwezig. Zij verzorgen tussen 11.00 en 13.00 uur livemuziek en zang. Het Boerma instituut (bloemen) laat zien hoe een rouwarrangement wordt gemaakt, Notaris Geert Labordus kan u alles vertellen over erf- en successierecht en schrijfster Joke Verweerd kan samen met u een mooie levensloop schrijven om deze tijdens de uitvaart voor te dragen. Een hedendaagse versie van de loopkoets zoals deze vele jaren door Aalsmeer heeft gereden is ook op deze beurs aanwezig.

Andere deelnemers zijn o.a. Kistenfabrikant Unigra met een Eco-kist van Vlas (primeur) en andere bijzondere kisten, Kees Markman (geluid en beeld bij uitvaarten). Grafmonumenten leverancier Boot Natuursteen, Crematorium & Uitvaartcentrum Haarlemmermeer, Begraafplaats Aalsmeer, Fotografie De Boer, Uitvaart als Herinnering (uitvaartfilm maken) Vidinova, Boekhandel Het Kruispunt (rouwlectuur), Nazorgspecialiste Corine Diek-Rip, As-verstrooiing per ballon, Stichting Ambulancewens, Hospice Bardo, Rouwauto’s, Olifantsgras rouwbrieven, Uitvaart wade en Biosurnen.

Ook zijn er een aantal kunstenaressen waaronder Ilse Vorstenbosch. Ze maakt kunstwerken en verwerkt daar de as in van dierbaren. Femmy Krol zij maakt levensloopschilderijen gecomponeerd aan de hand van de vertelde levensloop van de betrokkenen. Karin van Leeuwen van Atelier Middagrood laat u zien wat zij kan maken van de vier elementen.U bent van harte welkom van 11:00 tot 16:00 uur in de Open Hof kerk aan de Ophelialaan 247 te Aalsmeer. De toegang is gratis en de koffie en thee staat voor u klaar.