En dan moet de al besproken uitvaart helemaal anders…

door | mrt 18, 2020

Wij hebben een paar intensieve dagen achter de rug. Door de (extra) maatregelingen de afgelopen dagen rondom het Coronavirus hebben we bij diverse reeds besproken uitvaarten de bakens moeten verzetten en een andere weg moeten inslaan.

Rouwbrieven zijn met aangepaste tekst opnieuw geprint en verstuurd, liturgieën zijn naar belangstellenden verzonden om via een livestream op afstand ‘aanwezig te kunnen zijn’.

We hebben deze week een plechtigheid op een locatie waarbij we op de rouwbrief een QR-code hebben mogen printen zodat belangstellenden thuis kunnen inloggen en mee kunnen kijken & luisteren.

We mochten ook in rouwbrieven vragen of meelevenden ten tijde van de uitvaart thuis een kaarsje voor de gestorvene en familie willen branden.

En er zijn ook nabestaanden die nu kiezen voor een klein ingetogen afscheid en die voornemens zijn om later, voor alle mensen die zij uit wilden nodigen, een informeel samenzijn te organiseren.

Wij zijn ervan onder de indruk hoe de nabestaanden deze week met de situatie omgaan. Naast het verdriet om het verlies van hun dierbare hebben zij veel moeten incasseren met het moeten aanpassen van de uitvaart. Wij hebben diep respect voor de betreffende families.

Binnen de richtlijnen van het RIVM en onze brancheorganisatie BGNU denken wij na een overlijden met steun & vertrouwen met u mee in wat er op dat moment de komende tijd wél mogelijk is.

Jacco van der Laarse & Jaap van der Maarl