Groen Bezig

door | sep 25, 2016

Iedere uitvaart is weer anders. Kort na elkaar mochten wij drie families ondersteunen waarbij de uitvaarten op zich heel verschillend en uniek waren, maar er drie gelijkwaardige elementen in zaten.

Deze drie families kozen voor een eco-kist, rouwbrieven van olifantsgras en de groen gas rouwauto.

De eco-kist werd gefabriceerd in Katwijk (ZH), het olifantsgras van de rouwbrieven is in de Haarlemmermeer geteeld en de groen gas Cadillac rouwauto tankte in Lisserbroek. Zo mochten wij met dank aan de nabestaanden regionaal en met korte afstanden bijdragen aan een ‘groene uitvaart’.

Uitvaartzorg De Meer, groen bezig…..

afbeelding-groen-bezig-ii

Kist: Een ongelakte populierenhouten uitvaartkist. Populierenhout kenmerkt zich door het lichte gewicht en de zachte oppervlakte. In de Haarlemmermeer zien we veel populieren bomen, zoals langs de Hoofdvaart. In dit Eco model komt de kwaliteit van populierenhout tot zijn recht in een fundamenteel krachtig ontwerp. Krachtig door zijn eenvoud. Bij de Eco kisten staat duurzaamheid centraal, met zoveel mogelijk het gebruik van natuurlijke materialen. Zo wordt het milieu zoveel mogelijk ontlast.

Rouwbrief: Olifantsgras zorgt naast het weren van ganzen voor Schiphol ook voor het dempen van vliegtuiglawaai, het reduceren van co2 & fijnstof, is volledig biologisch geteeld, verrijkt de bodem en zorgt voor lokaal duurzaam aangeboden olifantsgras rouwbriefpapier.

Rouwauto: Met groengas wordt de kringloop van afval en energie gestimuleerd. Het wordt geproduceerd uit afvalwaterslib en biomassa, zoals gft-afval en mest. Ten opzichte van benzine en diesel vermindert rijden op groengas de CO2-uitstoot met minimaal 90 procent.