Heeft u uw adressenlijst al in orde gemaakt?

door | sep 15, 2018

Vlak voor de vakantie mogen wij een wilsbeschikking opnemen bij een, overigens nog geheel gezond, echtpaar op leeftijd. Aan het einde van het gesprek komt ook ter sprake in hoeverre het echtpaar een actueel adressenbestand paraat heeft als een van hen plotseling zou overlijden.

Een oud adressenboekje (met gekrulde ‘oren’) en twee telefoonklappers komen tevoorschijn en ietwat beschaamd geeft het echtpaar aan dit niet echt goed geregeld te hebben.

Wij spreken het belang uit van een adequate adressenlijst en hoeveel stress het kan schelen als er een actuele adressenlijst paraat is na een overlijden. Daarna vertellen wij over ons gratis Excel adressensjabloon wat al vele relaties van ons hebben ingevuld. Aan de hand van een dergelijke lijst zijn de adressen snel geschreven of kunnen wij de adressen op de enveloppen printen, zelfs in handschriftstijl.

Het echtpaar belooft hier werk van te maken en dezelfde avond mailen wij het sjabloon bestand. Ze stellen zichzelf de afspraak om het invullen van het adressenbestand als eerste actie uit te voeren na hun vakantie.

De dag na het gesprek overlijdt een andere relatie van ons. Een schoondochter had voor haar adequaat een adressenlijst in Excel bijgehouden. Na de bespreking printen wij binnen 10 minuten bijna 250 adressen op de enveloppen. Als wij na het verzenden van de rouwbrieven nog enkele exemplaren bij de weduwnaar komen brengen, is hij in gesprek met de buurvrouw die komt vragen wat er is gebeurd en hoe het met meneer gaat. Als wij binnenkomen glimlacht hij even: “wat ‘fijn’ zeg dat die adressen al geregeld waren…”.

Wanneer gaat u uw adreslijst voor ooit in orde (laten) maken? Wij kunnen u vanavond nog het adressensjabloon mailen…