Je kunt je geld niet meenemen…

door | aug 18, 2022

Aan het einde van de uitvaart komt de broer van de overledene naar mij toe. Ik ken hem, een selfmade, hardwerkende & maatschappelijke ondernemer die sinds enkele jaren zijn bedrijf aan zijn zoons heeft overgedaan. En een oprecht Christen.

Hij heeft een bijzondere vraag: “Mag ik een keer een foto maken van jullie rouwauto met daarachter een aanhangwagen met een kluis erop? Dat idee zit namelijk al een tijd in mijn hoofd.”

Op mijn vraag wat zijn motivatie erachter is vertelt hij: “Wat hebben de meeste mensen het goed in Nederland, over het algemeen leven wij in rijkdom. Ik wil graag eens een overdenking maken met als boodschap dat je na je overlijden je geld niet mee kunt nemen. Probeer bij leven, het deel van wat je kunt missen, te schenken aan de armen…”

We spreken af om binnen een maand de foto te maken en op een zonnige ochtend een week of twee later parkeer ik onze Cadillac voor de aanhangwagen met de kluis erop.

De foto houdt mij nog lang bezig en siert inmiddels mijn bureaubladachtergrond op mijn computer.

Motto van het verhaal: Je kunt al je geld toch niet meenemen…