Keurmerk voor Uitvaartzorg De Meer

door | okt 11, 2019

Enige tijd geleden hebben wij op eigen verzoek een audit gehad van de onafhankelijke Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Dankbaar kunnen we nu kenbaar maken dat wij een positieve voordracht hebben gehad en eerdaags het keurmerk mogen gaan voeren.
Wij zijn extra blij met deze onafhankelijke beoordeling vanwege de ophef binnen de uitvaartsector. Gisteren (10 oktober 2019) stond er namelijk in De Telegraaf een artikel over misstanden bij een uitvaartondernemer. Komende zondag (13 oktober 2019) om 20.00 uur is er een uitzending over op SBS6 van Alberto Stegeman: ‘Alberto duikt onder in de uitvaartbranche’.

Het keurmerk bevestigt de weg die wij 3,5 jaar geleden zijn ingeslagen en staat voor 6 zekerheden bij het verzorgen van een uitvaart:
1 Heldere afspraken over de uitvoering
2 Transparante kostenbegroting
3 Goede organisatie van de uitvaart
4 Bekwaam personeel
5 Doelmatige klachtenafhandeling
6 Jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek

Naast het voeren van het keurmerk mogen wij ook de letters ‘RU’ (Register Uitvaartverzorger) voor onze naam gaan voeren. Zo’n titel staat natuurlijk best leuk, maar we blijven gewoon ‘de jongens van De Meer’ die met steun & vertrouwen nabestaanden gaan helpen na het overlijden van hun dierbare.