Kinderen en rouw: Vandaag gepraat met de Stichting Praatpaal.

door | mei 16, 2017

Vandaag (dinsdag 16 mei) hebben wij gesproken met mevrouw Francien Wegh-Geers van de Stichting Praatpaal uit Hoofddorp. Eind mei starten zij met een vijftal laagdrempelige bijeenkomsten voor kinderen van ongeveer 4 tot 12 jaar over het thema rouw.

De stichting wil het programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd blijven verbeteren en onze mening & ervaring als uitvaartverzorgers wordt hierbij erg op prijs gesteld. Het mocht een fijn gesprek worden.

Meer over de stichting Praatpaal:

Een overlijden van een dierbaar persoon, een echtscheiding of gepest worden op school. Stuk voor stuk gebeurtenissen die een impact op kinderen hebben, maar die wanneer ze niet goed verwerkt worden op langere termijn andere problemen kunnen geven. Als ouder wil je dan je kind hierin zo goed mogelijk begeleiden. Op school is er niet altijd ruimte om dit soort dingen uitgebreid op te pakken, maar je wilt niet dat je kind blijft aanmodderen.

De kinderen komen in kleine groepjes vijf keer bij elkaar. Door middel van een programma dat bestaat uit spelen, praten en knutselen, leren de kinderen hun gevoelens en gedachten benoemen en een plek te geven. De groepjes worden altijd door twee medewerkers van Praatpaal begeleid. Kinderen ontdekken dat ze niet de enige zijn en herkennen zich in elkaar.

De eerste bijeenkomst is op woensdag 24 mei a.s. in De Ark aan het Muiderbos 36 in Hoofddorp. Er zijn 5 wekelijkse bijeenkomsten die allemaal om 15.00 uur beginnen.

Voor nadere informatie: www.praatpaalhoofddorp.nl