De Loopkoets: Stijlvol en persoonlijk alternatief voor de rouwauto.

door | nov 18, 2016

‘Ik zou zo graag tot het laatst toe mijn dierbare begeleiden.’ Een veelgehoorde uitspraak van nabestaanden. Uitvaartzorg De Meer kan vanaf heden aan deze wens voldoen door voor deze wens een loopkoets te verzorgen.

loopkoets-met-kist-en-zonder-bloemenDe loopkoets is een alternatief voor de rouwauto. Nabestaanden kunnen zelf de loopkoets met daarop hun dierbare op een waardige wijze begeleiden. Zo kunnen de nabestaanden dichter en langer bij hun dierbare gestorvene blijven.

Vanuit het woonhuis of het uitvaartcentrum kan met loopkoets de weg gegaan worden naar de locatie van de plechtigheid en van daar tot nabij het graf. Door de geringe afmetingen kan de loopkoets meestal zelfs binnen gereden worden in een kerk of aula bij een crematorium of begraafplaats. Door de grote wielen met massieve rubberbanden rolt de loopkoets zonder weerstand over zand- en grindpaden. Hellingen en stoepranden kunnen moeiteloos overkomen worden.

Bij de loopkoets is er uiteraard gedacht aan de kinderen. Voor hen is er een extra duwstang gemaakt waardoor zij meer betrokken zijn bij het begeleiden van de loopkoets. Op rekken aan beide zijden van de kist kunnen bloemen neergelegd worden. De loopkoets is door 4, 6 of zelfs 8 personen te begeleiden. Op deze wijze kunnen nabestaanden nabij betrokken zijn bij de uitvaart en tot het laatst hun dierbare begeleiden.