Ook uitvaartverzorgers blijven leren

door | nov 18, 2022 | Blog

Als ervaren uitvaarverzorgers leren we nog elke dag. Het meeste in de praktijk maar ook via cursussen & trainingen. De afgelopen tijd hebben wij tussen het ondersteunen van nabestaanden met verdriet ook de gelegenheid gevonden om een aantal lesdagen te volgen.

Zo volgden we de indrukwekkende training ‘ondersteunen van nabestaanden na een overlijden door suïcide’, ‘hoe specifiek om te gaan met het verzorgen van de uitvaart van een baby’ en de cursus ‘verhalen bij afscheid’.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we extra gestimuleerd werden om cursussen te volgen omdat wij vanuit de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) verplicht zijn per drie jaar zestig PE-punten te halen.

Mooi om te kunnen blijven leren van gepassioneerde en ‘door de wol geverfde’ cursusleiders om zo bij moeilijke situaties, die gelukkig niet heel veel voorkomen, nabestaanden nog beter tot steun te kunnen zijn en ‘gefundeerder’ te kunnen adviseren.

Waar we vooral de cursussen NIET voor gevolgd hebben is om de titel RU achter onze naam te kunnen behouden. Hoewel we ons, vanwege onze studie, ‘Register Uitvaartverzorger’ mogen noemen, gebruiken we die titel bewust niet op onze visitekaartjes.

Als mensen ons vragen wie we zijn dan zeggen we vaak: “We zijn ‘de jongens van De Meer’ en we leren nog elke dag….”