De “RED CARPET TREATMENT” ervaring bij uitvaartcentrum & crematorium Haarlemmermeer.

door | feb 28, 2017

Onlangs mochten wij de uitvaart bespreken van iemand die plotseling overleden was en midden in het leven stond. Wij hebben bijna altijd onze woorden wel paraat, maar toen wij de kamer bij die familie binnenstapten was het voor ons ook zoeken naar de juiste woorden…

Tijdens de gesprekken om de uitvaart vorm te geven kwam van de zoon een belangrijke wens naar voren om tijdens de plechtigheid via een film met foto’s & muziek een impressie over het leven van zijn vader weer te geven. Een mooie aanvulling om de afscheidsdienst extra bijzonder te maken.

Enkele dagen na het eerste gesprek over het vormgeven van de uitvaart vroegen wij naar de status van de film. De foto’s hiervoor waren met post-it briefjes al gemarkeerd in de fotoboeken en de muziek voor eronder was ook al uitgezocht. Maar na het aangeven dat wij de gebrande dvd de volgende dag voor 17.00 uur zouden moeten hebben deed het beetje menselijke accucapaciteit wat er nog was wegvloeien….

Nu hadden wij die week verder geen andere uitvaarten en na kort overleg vertrokken wij met de fotoboeken en de cd’s onder de arm. Wij zouden het wel voor de familie in orde maken. De volgende dag tegen 17.00 uur ’s avonds hadden wij alle foto’s gescand, de muziek eronder gezet en de dvd gebrand. Omdat wij altijd alle audiovisueel laten testen reden wij vol gas naar de Hoofdweg. Blijkt tijdens het testen één instelling niet goed gegaan, waardoor het niet werkte. De uitvaart zou de volgende dag zijn en de intens verdrietige familie wilden wij toch niet teleurstellen. Wat hadden wij nu toch beloofd door ook dit op ons te nemen…..

Geeft Ellen, de dienstdoende collega, aan: “Ga nu eerst maar even rustig eten en brandt de dvd opnieuw. Dan komen jullie na het eten maar terug om te testen. Ik zal zorgen dat ik er dan ook ben”.

Wij dus naar huis, snel warm gegeten, opnieuw de dvd gebrand en weer terug naar de Hoofdweg. Daar hebben wij in de aula met eigen ogen mogen zien dat alles nu werkte en gingen gerustgesteld & dankbaar naar huis.

De nabestaanden hebben nooit geweten hoeveel ‘voeten het in aarde’ het gehad heeft om alles goed en op tijd te regelen. Maar als je dan mag meemaken hoeveel troost het geeft als je ziet en hoort dat de nabestaanden na de uitvaartplechtigheid veel complimenten kregen over de film, dan kunnen wij alleen maar zeggen: “Collega’s van Uitvaartcentrum & Crematorium Haarlemmermeer: Niet alleen het automerk Lexus werkt met het ‘RED CARPET TREATMENT’, jullie absoluut ook!”