Rouwbrieven van Haarlemmermeers olifantsgras.

door | jul 8, 2016

Noviteit voor Uitvaartzorg De Meer:

Hoofddorp, juli 2016,

Binnen de uitvaartbranche heeft Uitvaartzorg De Meer uit Hoofddorp een noviteit. Per direct kunnen zij ‘groene’ rouwbrieven verzorgen van, in de Haarlemmermeer geteeld, olifantsgras.

Het gras wordt wel zo’n vier meter hoog en wordt verbouwd onder de aanvliegroutes van Schiphol, waardoor het vliegverkeer minder hinder ondervindt van ganzen. De vogels, die in groten getale in de buurt van Schiphol neerstrijken om te foerageren, houden namelijk niet van dit gewas. Miscanthus Gigantheus, is de naam van deze plant, ook wel olifantsgras genoemd.

Naast het weren van ganzen, het dempen van vliegtuiglawaai , het reduceren van co2 & fijnstof en het bijdragen aan een groenere economie is het product nu ook geschikt om er rouwbriefpapier van te maken.

Als zoon van een akkerbouwer is Jaap van der Maarl van Uitvaartzorg De Meer (bedrijfsnaam te danken aan de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer) nog altijd betrokken bij alles wat groeit en bloeit in de Haarlemmermeer. Zijn compagnon Jacco van der Laarse, van origine afkomstig uit Aalsmeer, vult hem met zijn achtergrond in de bloemen naadloos aan. “Naast de Eco-kisten die wij leveren en de inzet van een groen gas rouwauto, zijn wij voortdurend op zoek naar ‘groene’ alternatieven. Het liefst regionaal omdat dan de transportafstanden minimaal zijn”.

Voor het olifantsgras rouwbrief papier zijn zij in contact gekomen met de enthousiaste telers Gert-Jan Petrie, Hein van Elderen, Erik Oostwouder en René Monster van de Miscanthusgroep. Mede initiatiefnemer van het olifantsgraspapier, Gertjan de Jong van Copy Partners uit Nieuw-Vennep, heeft gezorgd voor het rouwkaartpapier.

Het papier heeft een fijne pigmentstructuur, is van goede kwaliteit en heeft een natuurlijke uitstraling. Het is ook geschikt om er een extra bijzondere rouwbrief van te maken door er bijvoorbeeld een favoriete afbeelding op te printen.

Uitvaartzorg De Meer verzorgt in eigen beheer het opmaken én printen van de rouwbrieven. Nadat de wensen voor de rouwbrief besproken zijn, wordt deze door dezelfde medewerker gemaakt. Zo blijven de lijnen kort. Het is ook mogelijk om reeds bij leven de rouwkaart voor ooit in orde te laten maken. Zo houdt u de regie over uw toekomstige (biobased) uitvaart.

Voor meer informatie: www.uitvaartzorgdemeer.nl of via telefoonnummer 06-576 275 40.

olifantsgras-iimiscanthusgras-foto-promotioneel-stukje-ii20160706_185250-ii

Foto: Voor een Haarlemmermeers olifantsgrasveld heeft Uitvaartzorg De Meer zojuist het eerste vel rouwbriefpapier ontvangen uit handen van de Miscanthusgroep Haarlemmermeer.