Soms gaat het er niet om wie je bent, maar wie je kent.

door | feb 21, 2017

Als boerenzoon (Jaap) en van oudsher bloemenman in hart en nieren (Jacco) hebben wij door de jaren heel wat contacten mogen opdoen in de agrarische sector en in de kwekerswereld. Onze betrokkenheid bij deze sectoren is dan ook groot.

Wat daarbij hoort is dat ik (Jaap) elk jaar tijdens de korenbouw -het oogsten van de tarwe- op zijn minst even moet ‘snuiven’ aan het combinen. Afgelopen augustus reed ik door de Rijnlanderweg en zag mijn neef bezig met de tarweoogst. In mijn nette pak reed ik een paar rondjes mee genietend van dit mooie jaarlijkse tafereel.

Even een zijspoor: Er wordt ons vaak gevraagd om bij het regelen van de uitvaart ook de bloemen te verzorgen.

Al meerijdend met mijn neef op de combine kwam het ter sprake dat het misschien niet eens zo gek zou zijn om een aantal korenaren in voorraad te nemen. Immers een agrariër of kweker kan ook in het najaar of in de winter sterven en waar haal je dan direct rijpe korenaren vandaan voor het bloemstuk?

Kortgeleden mochten wij vlak na elkaar twee uitvaarten verzorgen waarbij rijpe tarwearen gewenst waren in de bloemstukken. Het op dat moment kunnen verzorgen van details welke voor nabestaanden zo belangrijk zijn omdat het de gestorvene typeerde geeft ons veel energie. De details maken het verschil, daar doen wij het voor.

Neef Jaco, bedankt! deze zomer rijd ik graag weer een rondje met je mee…