’t zijn de kleine dingen die het doen…. MERCI zorgcentrum Horizon

door | sep 6, 2016

Vorige week had een verdrietige familie voor de afscheidsdienst van hun dierbare een specifiek geestelijk muziekstuk nodig. De liturgie was al klaar om te printen, de volledige liedtekst er al in opgenomen, maar zij konden nergens het muziekstuk met alle vier de coupletten erop vinden. De uiterste inleverdatum en tijd voor de muziek kwam in rap tempo naderbij en de familie zat er even doorheen in al het ‘regelwerk’ wat op hen afkwam.

“Laat ons het maar regelen” zeiden wij. Maar wat hadden wij nu beloofd? Zelfs op YouTube was het muziekstuk niet compleet te vinden… Aan het einde van de middag belden wij met verzorgingshuis Horizon in Hoofddorp. Of zij soms een cd met het nummer erop in de kast hadden staan…

Aanvankelijk gaven zij aan de dag erna te willen gaan kijken omdat ze op het punt stonden om een overleg in te gaan. Het is niet anders dachten wij, dan moeten wij wachten tot morgen. Dat wordt spannend zo vlak voor de uitvaart.

Gaat een kwartier later de telefoon: “We begrepen dat de familie zo verdrietig was, we zijn toch gelijk gaan kijken en hebben het juiste muziekstuk op een cd gevonden. Hij ligt voor jullie klaar bij de receptie, kunnen jullie de familie geruststellen…”

Vandaag hebben wij de cd teruggebracht (met een doosje Merci om hen te bedanken). Het mocht een troostvolle afscheidsdienst worden met bemoedigende woorden van de predikant en van woorden in de muziek van de cd van Horizon.

Dorien en Esther, MERCI! ’t zijn de kleine zingen die het doen.

afbeelding-merci-horizon-ii