Tweede Aelsmeerse uitvaartbeurs

door | mrt 15, 2019

Altijd al willen weten wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart? Of zijn er vragen of wensen waar u graag een antwoord op wilt hebben?

Kom naar de Uitvaartbeurs op zaterdag 23 maart 2019 van 11:00 tot 16:00 uur in de Open Hof Kerk en Zalencentrum ’t Baken, Ophelialaan 247, Aalsmeer. De koffie en thee staan voor u klaar.

Het Zalencentrum ’t Baken is recent uitgebreid met een volledig ingerichte rouwkamerfaciliteit. Daarmee is het Zalencentrum met de kerkzaal in feite een volledig rouwcentrum geworden, dat tevens op loopafstand van de begraafplaats ligt. In de rouwkamer is ook ruimte voor de nabestaanden om op hun eigen tijd in een huiselijke sfeer te verblijven. Verder is de kerkzaal modern ingericht en biedt plaats aan ten minste 350 bezoekers. Zo nodig kan de Beukzaal, die in open verbinding staat met de kerkzaal, worden gebruikt en kunnen er nog 100 personen op een tv-scherm de uitvaartplechtigheid volgen. De kerkzaal is voorzien van alle benodigde faciliteiten en leent zich dus in het bijzonder voor een afscheidsdienst of plechtigheid. Op de avond voor, of na de begrafenis of crematie, kan er voor condoleances gebruikt worden gemaakt van de zalen van ’t Baken. Het Zalencentrum beschikt over een goede catering en bediening. In feite kunnen alle wensen ingevuld worden.

De opening van het rouwcentrum is aanleiding geweest om in samenwerking met Uitvaartzorg De Meer de tweede editie van de Aelsmeerse Uitvaartbeurs te verzorgen. De heren Jacco van der Laarse en Jaap van der Maarl van Uitvaartzorg De Meer die de eerste Aelsmeerse uitvaartbeurs hebben verzorgd, hebben veel reacties ontvangen, ook van mensen die de uitvaartbeurs toen niet konden bezoeken. Ook mede daarom wordt deze tweede uitvaartbeurs gehouden.

Op de beurs zijn in feite alle disciplines uit de uitvaartbranche vertegenwoordigd: er zijn stands met informatie over kisten, grafmonumenten, uitvaartvervoer, bloemen, livemuziek, beeld- en geluidsopnamen op locatie, (bios-)urnen, levensloopschilderijen, uitvaartsprekers, uitvaartfotografie, hospicemogelijkheden en het inloophuis Stichting Adamas. Maar er is ook een register-executeur en een nazorgspecialiste aanwezig.

De volgende lezingen worden gehouden:

11.00            ‘makkelijk praten over moeilijke zaken binnen de familieband’ door mr Ben Schoenmaker

12:00-           ‘Alles wat u wil weten over cremeren’ door Crematorium Haarlemmermeer

13:00-           ‘Alles over begraven in Aalsmeer’ door Zorgvlied

14:00-           ‘Spreken bij uitvaarten en levensverhalen’ door Joke Verweerd

15:00            ‘Demonstratie dragen van de kist’ door De Helpende Hand

Weet u van harte welkom! Namens Uitvaartzorg De Meer en het Zalencentrum ’t Baken.