Uitvaartzorg De Meer bestaat 5 jaar

door | mrt 30, 2021

Vijf jaar geleden startten Jacco van der Laarse & Jaap van der Maarl Uitvaartzorg De Meer. Op donderdag 1 april hopen zij er ingetogen bij stil gestaan.

Op de vraag hoe zij binnen 5 jaar zover zijn gekomen vertellen de ‘jongens van De Meer’: “Bij het verzorgen van een uitvaart hebben steeds meer nabestaanden behoefte aan een kleinschalige uitvaartorganisatie met ‘korte lijnen’. Daarmee bedoelen we dat vanaf de melding van overlijden, het verzorgen en bespreken t/m het uitvoeren van de uitvaart steeds dezelfde mensen in beeld zijn.

Wij verzorgen de gehele uitvaart in eigen beheer: we doen zelf (of op verzoek samen met de nabestaanden) de verzorging, hebben een eigen kistvoorraad, verzorgen& printen de rouwbrieven en liturgieën en hebben eigen rouwauto’s (Cadillac en Mercedes-Benz). Naast onze eigen opbaarlocaties in Hoofddorp en Vijfhuizen kunnen wij bij al onze collega’s in Haarlemmermeer & Aalsmeer terecht.

Waar wij al vanaf het begin van onder de indruk zijn is dat nabestaanden ons, na ervaring met onze uitvaartverzorging, durven te recommanderen aan anderen. En ook menig verpleegkundige, voorganger en verpleeghuismedewerker heeft op basis van zijn/haar ervaring dikwijls een goed woordje voor ons gedaan. Dat maakt ons stil, dat mensen die moeite nemen. Daar kunnen wij niet tegenop adverteren.

Daarnaast hebben wij ook ‘de wind mee’ gehad door al na het éénjarig bestaan de jonge ondernemersprijs van de gemeente Haarlemmermeer te winnen en een aantal innovatieve uitvaartkisten mochten bedenken zoals de ECO-vlaskist van vlasgras en de ‘Polderkist’ gemaakt van hout van bomen die gerooid moesten worden in de Haarlemmermeer”.

Ook is er het absolute besef dat wij een uitvaart niet alleen verzorgen maar dat daarbij elke ‘schakel’ essentieel is om een waardige uitvaart te verzorgen: van de koster van de kerk of de aulamedewerker van het crematorium tot en met de mensen die de koffie schenken, alleen met teamwerk kom je tot een mooie & memorabele uitvaart. 

Op de vraag hoe zij de komende 5 jaar voor ogen hebben vertellen zij: “Binnen ons werkgebied hopen wij verder door te groeien zonder kwaliteit in te leveren op onze kernwaarden: ‘korte lijnen, steun & vertrouwen’. Hierbij hopen wij dat mensen die een uitvaartverzorger nodig hebben en voor ons kiezen dat blijven doen om wie wij zijn en waar wij voor staan”.