Wat was dit een ‘warme’ plechtigheid

door | feb 7, 2019

Onlangs mochten wij de uitvaart verzorgen van een meneer op leeftijd. Zijn echtgenote en dochters zochten een spreker om er een ‘warme’ plechtigheid van te maken.

Toen wij bijna drie jaar geleden voor ons zelf begonnen hebben wij een aantal fijne sprekers om ons heen verzameld. Eén van deze sprekers paste naar ons idee goed bij deze familie en wij brachten haar met de familie in contact. Er was direct een klik. Aan de hand van een gesprek bij de familie thuis maakte zij een prachtig in memoriam én een persoonlijk gedicht.

Na de plechtigheid ontving zij van de familie verschillende omhelzingen. Wat mocht het een ‘warm’ afscheid worden. Verschillende belangstellenden spraken ons daarna ook aan: “Hebben jullie deze mevrouw geregeld? Als het mijn tijd is, dan mag je haar ook bellen om bij mijn plechtigheid te spreken. Wat heeft zij het persoonlijk gedaan. Is zij echt geen familie?”
En hoe wij reageerden op al die mooie complimenten over haar? Wij kregen het er warm van….

Graag stellen wij twee erg goede sprekers aan u voor:

Marian van der Veen:
Liefdevol, betrokken en integer, woorden die goed passen bij Marian van der Veen uit Rijsenhout. Naast het voltrekken van huwelijken verzorgt zij ook plechtigheden bij uitvaarten. In een persoonlijk gesprek waarbij zij de nabestaanden laat vertellen, luistert zij aandachtig en maakt aantekeningen. Daarmee verzorgt Marian een prachtig in memoriam en meestal een toepasselijk gedicht. Marian is bescheiden en straalt rust & vertrouwen uit.

 

Joke Verweerd:
Luisteren, begripvol en een goed inlevingsvermogen, woorden die goed passen bij Joke Verweerd uit Nieuw-Vennep. Naast het schrijven van boeken spreekt Joke ook bij uitvaartplechtigheden en verzorgt lezingen & workshops. Joke komt graag luisteren naar uw herinneringen om deze te vertalen naar het schetsen van een herkenbaar beeld van uw dierbare overledene. Joke is ook heel goed in staat om uw levensverhaal bij leven te beschrijven voor het nageslacht of om na uw overlijden bij de uitvaart te gebruiken.